Plagiat!!

Skrevet av Magnus Hakvåg - 07.apr.2006 @ 15:07:47
Det er jo interessant at boka Typisk Norsk faktisk krenker andres opphavsretter, det bekrefter bare mine tidligere påstander om bevisstløshet om dette i Norge. Det er faktisk typisk norsk, å ikke være god på det som har med blant annet opphavsretter.

Hm, har ikke den siste tidens debatter og skriverier om med forfattere gitt en liten vekker…??

Men jeg regner med at dette løser seg i minnelighet, "de skyldige" har åpenbart kun vært klønete i sine kildehenvisninger og har lagt seg flate! Så da har de uansett nå en åpning for dialog… og denne dialogen kan jo gi $$$ til den krenkede!!

Det er da dessverre ikke slik at en kan si at: "å unnskyld jeg var ikke klar over at jeg utgav ditt arbeide i mitt navn og ikke henvist til deg", så er alt ok. Har en tjent penger på dette bør og vil den "krenkede" få erstatning, og da er det bedre å gå inn i forhandlinger og inngå et forlik en å gå inn i en mye dyrere rettssak som fort vil vise seg å bli dyrere en erstatning for begge parter. Det kan også være at noen har krenket den andre ved feil bruk av andres åndsverk og ved dette satt den andre i et dårlig lys, da kan det være lurt å ta frem sjekkheftet og signalisere at en vil gjøre opp for seg, for som sagt over, rettssaker blir fort mye dyrere for alle parter. Satt veldig på spissen er det kun 2 vinnere og det er ikke de stridende parter, men advokatene til de begge.


Og det burde i hvert fall Dinamo forlag, og om de er medlem av forlegerforeningen er jo det litt ekstra komisk da den har som et av sine formål: "Øke respekten for opphavsretten også gjennom styrking av forlagenes egen opphavsrettslige stilling"

Kanskje på tide å ta kurs i dette, og lere hvordan en bør henvise til kildene? Dette er en liten oppfordring til forlegerforeningen, "ta ansvar gi deres medlemmer kunnskap!"


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.blogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=1068852
hits