Først var ordet

Skrevet av Magnus Hakvåg - 24.nov.2005 @ 11:16:24
Da er vi i sluttspurten på 2005, vi har ny regjerning, julebord og gavekjøp, men så er det noe som irriterer meg.

Hver gang jeg tenker tilbake på valgkamp og debatter hvor politikere og andre diskuterer forskning, utvikling og etablering av nye bedrifter, så er det et ord som blir benyttet som et samlebegrep på dette, nemlig innovasjon.

Men har nå alle faktisk skjønt hva dette ordet betyr og om det faktisk er dekkende for det de ønsker?

Kunne faktisk vært en ide å ta med ordet entreprenørskap også…eller?


Hva betyr og innebærer så disse begrepene…?

Innovasjon er handlingen å introdusere noe nytt, som nye ideer, varer, tjenester og rutiner som er tenkt å være nyttige. Eller en kan velge å si at innovasjon er en ny måte å angripe et problem på.

Så dette er åpenbart ikke dekkende for det som blir diskutert.

Entreprenørskap blir jo tradisjonelt sett betraktet som det å bygge hus, veier osv., men hva er den egentlige definisjonen av dette?

En bedre definisjon ville være: "Prosessen å skape noe, som innebærer noe risiko, men hvor en forventer en eller annen form for fortjeneste." Dette innebærer da også det å etablere bedrifter og skape arbeidsplasser.

Så folkens, det har ingen hensikt å se på innovasjon isolert og si at Norge skal bli verdens beste land i innovasjon, hvis andre skaper arbeidsplasser ut fra dette og kapitaliserer på vår innovasjon, en er nødt til å se dette i sammenheng. Vi må bli bedre i entreprenørskap også.

Heldigvis har studentene skjønt dette. Ta en tur innom Start Norge og se hva de gjør og hva lokalavdelingene gjør. Ta lærdom!


Men livet er no herlig lell!Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.blogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=428184
hits