Likestilling for idioter……!!!

Skrevet av Magnus Hakvåg - 30.nov.2005 @ 21:21:05
Ble du provosert?? Bra, for det under vil provosere mer...

Kunnskap skal bli vår største eksportvare, ofte igjennom nye bedrifter, og det er "like mange" kvinner som menn.
Kvinnelige ledere er bedre en menn (men en sammenligner eliten av kvinner med snittet av menn). Kvinner fokuserer på andre verdier, og det er verdier som blir mer og mer viktige, de myke verdiene (link).


Kanskje ikke så rart, prøv å være ung selvstendig næringsdrivende og kvinne,
Ikke akkurat lukrativt. Nå kan kvinner faktisk "komme i ULØKKA" som en sa før i tiden.

DU er ung singel kvinne og starter ny bedrift, først som selvstendig næringsdrivende. Det er billigst. Skal ikke ha barn enda og kjøper da heller ikke forsikring for 11 000 i året.
Men så skjer det, du er gravid. For å gjøre alt enda mer morsomt; du blir sykmeldt av henysn til fosteret etter 4 mnd og barnet blir født 2 mnd før tiden. Resultat: du er per definisjon KONKURS! Selv om du hadde tegnet forsikringen 10 mnd før du hadde termin så hadde det ikke hjulpet, det må være 10 mnd før selve fødselen (noe uforutsigbart), og du får bare 65 % av din lønn utbetalt og da først etter 16 dager.


Har du andre barn i tillegg så kan dette også dette være din BEDRIFTS DØD!
Du får nemmelig ingen ting utbetalt dersom disse blir syke eller kronisk syke.


Gitt at bedriften takler dette og den har flere ansatte, men de er helt avhengig av deg og din kompetanse, kanskje ikke hver dag, men som innspill i ukentlige møter.

Da sitter dere i klisteret igjen. Skal du jobbe i permisjonstiden må du nemmelig ut i minimum 50% stilling (tidskonto) og da må du ha noen som passer på barnet i 50% av tiden. Er du singel så er jo det "enkelt". Og de fleste barnehager tar ikke i mot barn før de er 1 år, dersom du har plass.

I Trondheim er det loddtrekning om plassene. Ikke akkurat forutsigbart nei, og er du singel, "ja da er du kommet i ULØKKA".

Lykke til jenter!!

Håper dere ble provosert til handling!


Kommentarer:
Postet av: Gry

Tja...det er vel bare tenkt at vi skal sørge for å skaffe en mann som er villig til å være det man så fint kaller hjemmearbeidende slik vi damene kan gjøre karriere. Det er jo sikkert ikke så vanskelig å få til. Dessuten kan man jo ta ut ammepermisjon fra egen bedrift opptil to halvtimer per dag eller noe sånt. Fantastisk altså. Det er rett og slett lukrativt å være kvinnelig gründer. Kan ikke skjønne at det ikke er fler....

15.jan.2006 @ 00:39:53

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.blogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=449628
hits