Likestilling for idioter……!!!

Publisert: 30.nov.2005 @ 21:21:05
Ble du provosert?? Bra, for det under vil provosere mer...

Kunnskap skal bli vår største eksportvare, ofte igjennom nye bedrifter, og det er "like mange" kvinner som menn.
Kvinnelige ledere er bedre en menn (men en sammenligner eliten av kvinner med snittet av menn). Kvinner fokuserer på andre verdier, og det er verdier som blir mer og mer viktige, de myke verdiene (link).


Kanskje ikke så rart, prøv å være ung selvstendig næringsdrivende og kvinne,
Ikke akkurat lukrativt. Nå kan kvinner faktisk "komme i ULØKKA" som en sa før i tiden.

DU er ung singel kvinne og starter ny bedrift, først som selvstendig næringsdrivende. Det er billigst. Skal ikke ha barn enda og kjøper da heller ikke forsikring for 11 000 i året.
Men så skjer det, du er gravid. For å gjøre alt enda mer morsomt; du blir sykmeldt av henysn til fosteret etter 4 mnd og barnet blir født 2 mnd før tiden. Resultat: du er per definisjon KONKURS! Selv om du hadde tegnet forsikringen 10 mnd før du hadde termin så hadde det ikke hjulpet, det må være 10 mnd før selve fødselen (noe uforutsigbart), og du får bare 65 % av din lønn utbetalt og da først etter 16 dager.


Har du andre barn i tillegg så kan dette også dette være din BEDRIFTS DØD!
Du får nemmelig ingen ting utbetalt dersom disse blir syke eller kronisk syke.


Gitt at bedriften takler dette og den har flere ansatte, men de er helt avhengig av deg og din kompetanse, kanskje ikke hver dag, men som innspill i ukentlige møter.

Da sitter dere i klisteret igjen. Skal du jobbe i permisjonstiden må du nemmelig ut i minimum 50% stilling (tidskonto) og da må du ha noen som passer på barnet i 50% av tiden. Er du singel så er jo det "enkelt". Og de fleste barnehager tar ikke i mot barn før de er 1 år, dersom du har plass.

I Trondheim er det loddtrekning om plassene. Ikke akkurat forutsigbart nei, og er du singel, "ja da er du kommet i ULØKKA".

Lykke til jenter!!

Håper dere ble provosert til handling!


Først var ordet

Publisert: 24.nov.2005 @ 11:16:24
Da er vi i sluttspurten på 2005, vi har ny regjerning, julebord og gavekjøp, men så er det noe som irriterer meg.

Hver gang jeg tenker tilbake på valgkamp og debatter hvor politikere og andre diskuterer forskning, utvikling og etablering av nye bedrifter, så er det et ord som blir benyttet som et samlebegrep på dette, nemlig innovasjon.

Men har nå alle faktisk skjønt hva dette ordet betyr og om det faktisk er dekkende for det de ønsker?

Kunne faktisk vært en ide å ta med ordet entreprenørskap også…eller?


Hva betyr og innebærer så disse begrepene…?

Innovasjon er handlingen å introdusere noe nytt, som nye ideer, varer, tjenester og rutiner som er tenkt å være nyttige. Eller en kan velge å si at innovasjon er en ny måte å angripe et problem på.

Så dette er åpenbart ikke dekkende for det som blir diskutert.

Entreprenørskap blir jo tradisjonelt sett betraktet som det å bygge hus, veier osv., men hva er den egentlige definisjonen av dette?

En bedre definisjon ville være: "Prosessen å skape noe, som innebærer noe risiko, men hvor en forventer en eller annen form for fortjeneste." Dette innebærer da også det å etablere bedrifter og skape arbeidsplasser.

Så folkens, det har ingen hensikt å se på innovasjon isolert og si at Norge skal bli verdens beste land i innovasjon, hvis andre skaper arbeidsplasser ut fra dette og kapitaliserer på vår innovasjon, en er nødt til å se dette i sammenheng. Vi må bli bedre i entreprenørskap også.

Heldigvis har studentene skjønt dette. Ta en tur innom Start Norge og se hva de gjør og hva lokalavdelingene gjør. Ta lærdom!


Men livet er no herlig lell!hits